Inici de la campanya

Qui permet viure l’alienígena comparteix el crim de la seva existència.

-Inquisidor Apollyon, Ordo Xenos

Sistema Todaus, Ultima Segmentum, M41

Imperium

L’Inquisidor Zartarn, de l’Ordo Astra, sol·licita l’ajuda dels capítols dels Ultramarines i dels White Scars per retornar a l’Imperi un sistema dins l’oblidat sector Thramas. Aquesta ajuda no hagués estat necessària si nos fos per la presència xenos al sector. Tot i pertànyer a les files dels radicals, l’Inquisidor Zartarn no pot oblidar la presència de la flota T’au al sistema o l’existència d’un planeta exodita al sector. La principal voluntat de l’Inquisidor és estudiar la connivència entre diverses espècies al planeta Todaus, i l’existència d’una tecnologia conjunta.

Per altra banda, una altra Inquisidora, Alexandra, de l’Ordo Astartes, és present al sector en vigilància als capítols dels Space Wolves i dels Blood Angels, en campanya pel sector contra els orks que l’infesten. Els dos inquisidors han tingut algun enfrontament anterior, sobretot amb allò relacionat amb la tecnologia xenos, i res li agradaria més a l’Inquisidora Alexandra que trobar una prova per poder excomunicar l’Inquisidor Zartarn.

D’altra banda, atrets per la possibilitat de trobar una STC (Standard Template Construct), l’Adeptus Mechanicus ha enviat un Dominus al sector per saber si els rumors eren certs. També pretenen aconseguir els recursos de Todaus, que resultaria un món forja excel·lent.

Tota aquesta mobilització, a més a més, compta amb l’ajut d’un regiment de l’Astra Militarum, dirigit pel comissari Azat Serik, que proporcionarà suport a les tropes Astartes i que pretén fer de guarnició al sector un cop sigui retornat a l’Imperium, mentre s’estableix un regiment propi per al sistema.

Bases inicials imperials: Flota Astartes (Space Wolves), Vilaronis, planeta Todaus (White Scars), Ruscino, planeta Iltirta (Blood Angels), XXX, planeta Todaus (Adeptus Mechanicum), Krev, planeta Todaus (Ultramarines – Rius), Alfur, planeta Todaus (Guàrdia Imperial)

Chaos

El que cap dels inquisidors saben és que hi ha una partida del Caos interessada en el sector, composada per Iron Warriors i Death Guard, disposada al fer el possible per aconseguir els recursos del sector, i per aconseguir esclaus per a la seva campanya per l’Ultima Segmentum.

Bases inicials caòtiques: Telume, planeta Melamar (Death Guard)

Xenos

Al sector hi ha presència exodita eldar, i almenys un món astronau eldar és l’encarregat de vigilar el sector Thramas contra qualsevol ingerència que alteri la pau dels eldars al sector. El que tampoc saben és que els seus portals a la Teranyina permetran l’entrada dels eldars de Commorragh, amb uns interessos ben diferents.

També hi ha una forta presència orka al sistema, però es troben prou aïllats de les grans partides orkes del sector.

A més a més, els T’au han començat el procés d’assimilació a l’Imperi del sistema, amb ambaixades i forces en almenys dos planetes: Todaus i Ukiuk.

Bases inicials xenos: Katiyana, planeta Ukiuk (T’au), Flota Drukhari (Drukhari), Aldar, planeta Melamar (Aeldari)