Impetus: Batalla de Hastings

Recreació al Club de la Batalla de Hastings del 14 d’octubre del 1066, on els anglosaxons d’Anglaterra, encapçalats pel rei Harold Godwinson, i els normands comandats per Guillem, duc de Normandia es van enfrontar amb una victòria decisiva dels Normands.

Bàndol Anglosaxó format per infanteria bàsicament, a l’esquerra adalt del turó. A la dreta bàndol normand amb infanteria, arquers i cavalleria.
Els anglosaxons prenen posicions al turó
Arribada de l’exèrcit normand

Josep, un dels jugadors de la partida ens comenta com va anar: “El passat 8 de juliol vam fer una recreació de la batalla de Hastings que va enfrontar a un exèrcit d’anglosaxons comandats per Harold II contra una coalició Franc-normanda comandada per Guillem II de Normandia per la successió de la corona d’Anglaterra el 14 d’octubre de 1066 al sud d’Anglaterra.

Per la simulació es va utilitzar el reglament Impetus V2 amb uns 600 punts per bàndol i al voltant d’unes 500 minis de 28mm sobre la taula, i dos jugadors per bàndol.

Per representar millor la batalla es va aplicar la regla de mur d’escuts que protegia els anglosaxons de la pluja de fletxes normanda. També es va aplicar l’avantatge d’estar amunt del turó on es trobàvem els saxons. Per contra, li vam donar un caràcter d’impetuoses a les tropes del rei Harold per simular el que va passar realment a la batalla que fou la persecució incontrolada de la infanteria saxona per la cavalleria normanda.

Després de 4 hores de batalla el centre d’infanteria pesada amb llances i arquers normands va cedir, mentre que les seves ales van desbordar a les tropes de lleves saxones. Va ser doncs un resultat bastant històric, encara que millor pels anglosaxons que el que va passar realment on van perdre la batalla després que al seu líder morís a conseqüència d’una fletxa clavada en un ull.

Va ser una partida molt distesa, cosa que permet el reglament que és molt assequible. Amb ganes de repetir una altra batalla ben aviat”.

Inici de la partida. El bàndol normand puja cap al turó!
Els Anglosaxons esperen adalt