Inici de la campanya

Qui permet viure l’alienígena comparteix el crim de la seva existència.

-Inquisidor Apollyon, Ordo Xenos

Sistema Todaus, Ultima Segmentum, M41

Imperium

Bàndol de l’Inquisidor Zartarn (radical)

L’Inquisidor Zartarn, de l’Ordo Astra, sol·licita l’ajuda dels capítols dels Ultramarines i dels White Scars per retornar a l’Imperi un sistema dins l’oblidat sector Thramas. Aquesta ajuda no hagués estat necessària si nos fos per la presència xenos al sector. Tot i pertànyer a les files dels radicals, l’Inquisidor Zartarn no pot oblidar la presència de la flota T’au al sistema o l’existència d’un planeta exodita al sector. La principal voluntat de l’Inquisidor és estudiar la connivència entre diverses espècies al planeta Todaus, i l’existència d’una tecnologia conjunta.

D’altra banda, atrets per la possibilitat de trobar una STC (Standard Template Construct), l’Adeptus Mechanicus ha enviat un Dominus al sector per saber si els rumors eren certs. També pretenen aconseguir els recursos de Todaus, que resultaria un món forja excel·lent. I potser motius més obscurs…

Bases inicials radicals:  Vilaronis, planeta Todaus (White Scars), Telamar, planeta Melamar (Ultramarines), Thane, planeta Dauthus (Adeptus Mechanicum)

Bàndol de la Inquisidora Alexandra (purità)

Per altra banda, una altra Inquisidora, Alexandra, de l’Ordo Astartes, és present al sector en vigilància al capítol  dels Blood Angels, en campanya pel sector contra els orks que l’infesten. Els dos inquisidors han tingut algun enfrontament anterior, sobretot amb allò relacionat amb la tecnologia xenos, i res li agradaria més a l’Inquisidora Alexandra que trobar una prova per poder excomunicar l’Inquisidor Zartarn.

La Inquisidora, a més a més, compta amb l’ajut d’un regiment de l’Astra Militarum, dirigit pel comissari Azat Serik, que proporcionarà suport a les tropes Astartes i que pretén fer de guarnició al sector un cop sigui retornat a l’Imperium, mentre s’estableix un regiment propi per al sistema.

Bases inicials puritanes: Melek, planeta Todaus (Inquisició), Krev, planeta Todaus (Ultramarines – Rius), Alfur, planeta Todaus (Guàrdia Imperial)

Imperial no-alineat

Els Blood Angels estan actuant pel seu compte al sistema Todaus, ja que van ser els primers en arribar-hi, i s’han fet amb el control de les autoritats del sistema.

Base inicial imperial no alineada: Ruscino, planeta Iltirta (Blood Angels)

Xenos

Al sector hi ha presència exodita eldar, però els mons astronaus aeldari en desconeixen l’existència i es troben lluny, fora del sector Thramas. El que ningú no sap és que els seus portals a la Teranyina permetran l’entrada dels Aeldari de Commorragh, amb uns interessos ben diferents.

També hi ha una forta presència orka al sistema, però es troben prou aïllats de les grans partides orkes del sector.

A més a més, els T’au han començat el procés d’assimilació a l’Imperi del sistema, amb ambaixades i forces en almenys dos planetes: Todaus i Ukiuk.

Per últim, un culte genestealer s’està formant al planeta Kurma, i guanya adeptes ràpidament per culpa de la dominació orka sobre els humans del planeta.

Bases inicials xenos: Katiyana, planeta Ukiuk (T’au), Flota Drukhari (Drukhari), Kurma, planeta Kurma (Culte Genestealer)

Anàlisi del sistema Todaus

Manheim – Sense presència militar

Dauthus – 16% de presència imperial (Adeptus Mechanicum)

Kurma – 25% de presència xenos (Culte Genestealer)

Iltirta – 5% de presència imperial (Blood Angels)

Todaus – 12,5% de presència imperial (White Scars, Imperial Guard, Ultramarines, Inquisició)

Melamar – 4% de presència imperial (Ultramarines)

Ukiuk – 6% de presència xenos (T’au)