Batalla durant la guerra de la Independència (segle XIX)

Raül, un dels promotors de la partida ens explica l’esdeveniment de la passada setmana al club:

“Vam fer una partida de Black Powder a doble taula, basada en un escenari de la guerra d’independència aparegut a la revista WSS, l’acció de Villamuriel de Cerrato (Palència, 1812). Vam jugar dos jugadors per bàndol, matí i tarda, amb el Josep coordinant (era l’únic que se sabia les regles bé 🤣). La batalla va ser molt divertida i equilibrada, amb molts moments: els francesos resistint com podien al poble, una càrrega brutal de cavalleria, els portuguesos defensant el gual del riu…”

Posicions inicials: A la dreta els francesos avancen, mentre a l’esquerre esperen les forces angleses, espanyoles i portugueses

“Tot i que no es pot fer cada dia, desplegar 500 minis en taula doble amb bona escenografia és espectacular.

Els germans Serra portaven francesos, en Sergio i jo els aliats (britànics i espanyols en Sergio, jo britànics i portuguesos), i el Josep d’àrbitre”.

Opinions del joc?
Raül: “Va estar molt xulo. La idea es anar fent escenaris així. Quan tinguem el reglament de Hail Caesar m’agradaria muntar una partida d’antiguitat. Vam gaudir molt de l’escenari, realment era força equilibrat i tot va dependre de la sort dels daus per aconseguir la iniciativa en el moment crític”.

Jordi: “El trobo un joc força creïble/realista i equilibrat, almenys en el període Napoleònic”.

Qui va guanyar i per què?
Raül: “Vam considerar que els britànics van guanyar una victòria menor. Van prendre parcialment el poble, van destrossar el flanc dret francès, i controlaven el gual del flanc esquerre francès”.

Jordi: “Els reforços francesos, sobretot l’ala esquerra va anar molt lent a passar el riu i no va donar suport als batallons que mantenien el cap de pont a Villamuriel. Podem considerar una victòria marginal anglo-portuguesa”.

Vista de la defensa anglesa.
Espanyols i portuguesos defensant posicions!
Càrrega de cavalleria contra els anglesos