Parlem de wargames al club!

De mica en mica i sense que sigui una de les activitats principals, es van veient més i més jocs de taula de temàtica wargamera. Us deixem una selecció dels últims que s’han jugat al club:

1.- Downfall of the third Reich. Maroto ens dona la seva opinió: “Hemos probado este wargame que catalogan de corta duración. De momento, hemos jugado solo unos pocos turnos para ir aprendiendo las mecánicas. El reglamento y concretamente el combate es muy sencillo, pero hay que tener en cuenta diferentes reglas o excepciones durante la partida que hacen que el juego sea fiel a los hechos históricos la mayorá de las veces. Otra cosa interesante es que por lo que hemos visto el número ideal de jugadores es 3 a diferencia de otros wargames probados anteriormente. En conclusión, un juego de reglas sencillas y divertido que no se centra únicamente en combates”.

2.- Battle Card Market Garden. Ramón ens comenta les primeres impressions: “És un wargame solitari rapidíssim ambientat en l’operació “Market Garden”. Partides de 5 min on haurem de fer avançar el 30 Corps fins a Arhem amb el suport de 101 i la 82. Mig full de normes senzilles i divertit per jugar. La llastima és no poder-lo jugar al lavabo.

Per cert… És un “Print and Play” i és gratuït!”

3.- “El B17-Leader és un wargame solitari tipus tàctic operacional on t’encarregues de gestionar les campanyes de bombardejos aliats que van tenir lloc a Europa durant la WWII. Mitjançant punts amplies els grups de bombardeig, bombes i tecnologies que utilitzaràs a cada missió per tal de debilitar la presència alemanya al mapa i eliminar objectius marcats. Mecànica senzilla d’agafar tot i que aconseguir punts de victòria per guanyar àmpliament no és fàcil.
De moment enganxadíssim al B-17. He fet dues campanyes curtes per agafar la mecànica i ja vull fer una campanya llarga”.
Comentaris del Ramón.

4.- Von Manstein’s Triumph. Joc de la ludoteca del club. Wargame senzill que es juga en tres hores. El bandol alemany a la 2a Guerra mundial ha de trencar la defensa de les tropes soviètiques a Sebastopol.

Tots aquests jocs no deixen de ser un aperitiu pel monstre que ens ha d’arribar aquest 2023 al club: Europa Universalis – Edició Deluxe.