Twilight Imperium IV – Un gran joc de 8 hores!

Si tens un dia al davant lliure, sense compromisos, i t’agrada seure hores i hores davant d’un joc amb conceptes com “eXplorar, eXpandir, eXplotar y eXterminar”, llavors Twilight Imperium IV és el teu joc 4X per excel·lència.

Primera partida feta aquest matí al Club de la nova edició de FFG. Partida acabada i tothom té clar que voldrà repetir. El millor és escoltar l’opinió dels participants i celebrar la victòria de Ramón que amb la seva espècie de tortugues siderals ha aconseguit guanyar la partida quan ningú el tenia ja com clar guanyador. Tot i que a les primeres rondes Ramón va aconseguir arribar a la capital del vell Imperi, Mecatol Rex, i guanyar 5 punts fàcilment, després amb l’evolució expansiva militar del Xavi G seguida pel Josep M i el Cristian tot feia pensar que el Ramón ja quedava descartat per la victòria, ja que quedava una mica arraconat pels principals rivals. Mentrestant Xavi P i els seus lleons només servien per fer guanyar punts al rival.

Primer de tot un bon àpat amb Ramón!

Anem amb les opinions:

Josep Maria: “Un joc amb tantes opcions que totes són bones per fer coses i el fet que puguis fer les accions dels altres jugadors amb menys potencial, no et quedes sense fer el que volies. Encara que has d’invertir moltes hores no es fa pesat i tens emoció fins al final.
La sort de les tirades de daus influeix en el combat però no en el resultat final de la partida. Un joc de 10″.

Cristian: “A pesar de que se juegan partidas muy largas, el juego es ameno y no se hace pesado. El sistema de juego es sencillo, pero tiene una gran cantidad de posibilidades y de formas de jugar la partida, lo que le da mucha complejidad. Lo difícil del juego es cuadrar horarios para echar la partida completa. Le doy un 9’5”.

Xavi P: “Millorat sobre la base de la 3a edició queda només que… demanar nova partida en breu. Puntuació de 10!“.

Ramón: “Molt guapo. Al principi no ho sembla però és molt dinàmic i les cartes d’accions donen molt de joc. La varietat de formes d’aconseguir punts de victòria crea moltes oportunitats en moments que menys t’ho esperes. Un joc de 10. Té de tot a més que pots jugar a 10 o 14 punts i muntar el tipus de partida que vulguis”.

Xavi G: “Estic enamorat! Un 9 de nota, si durés menys…”.

Situació inicial de la partida
Ramón aconsegueix arribar a Mecatol Rex, al centre de l’Imperi
Posteriorment arriba el Xavi G. al centre i sembla que agafa l’impuls definitiu
Puntuació final!
Final de partida! Victòria per Ramón, nou líder de la Galaxia!