Undaunted: Normandy/Africa o tots dos?

Matí jugant el nou Undaunted Africa, joc de “Do It Games” que aquest 2020 ha tingut molt bona acollida en el sector de jocs de taula. Hem provat els escenaris 2 i 3 on ja incorporen vehicles la facció italiana. Sensacions? Molt bones i desintjant quedar un altre dia en format torneig, campanya o provant els escenaris més avançats amb uns mapes més complexos. Bàsicament és un deckbuilding amb moltes decisions a prendre amb les unitats, el “mazo” o el moviment i amb un punt d’atzar amb les tirades de daus.

Diferències entre Normandy i Africa?

Segons Josep Maria soci del club que ha tastat els dos jocs: “La principal diferencia entre Undaunted Normandy i Africa, és l’asimetria entre els 2 exèrcits del joc que té Undaunted Africa, tant amb unitats com a objectius en l’escenari.
També en què incorpora vehicles que li donen al joc més opcions, ja que les unitats que estan dintre del vehicle, poden fer les accions de la mateixa unitat o de la carta de vehicle.
A U. Normandy en tenir les mateixes unitats els 2 exèrcits la forma de jugar depèn més de quin escenari fas.
Un altre diferencia que influeix en el joc, és com tracta les ferides els 2 jocs, mentre Normandy, tens l’opció de reforçar les unitats que han estat derrotades, a Undaunted Àfrica pots perdre ràpidament unitats i ho dic per experiència pròpia jugant avui.
És possible que per iniciar-se sigui més fàcil el Normandy, ja que té menys accions. Però tots dos són molt bons i sabent jugar a un, saps jugar a l’altre.
Totalment recomanable tenir els dos.

I si l’experiència es queda curta, podem pensar que ja hi ha anunciada una expansió pels dos jocs per l’estiu del 2021, on s’incorporen la possibilitat de jugar en solitari o a 4 jugadors, més escenaris i noves unitats pels dos jocs.

Cartes del jugador britànic
Tanc del jugador italià
Escenari 2 del joc