Wargames “lleugers”!

Avui us deixem una llista dels últims wargames que s’estan jugant al club i que amb unes mecàniques senzilles permeten fer simulacions de batalles de la 2a guerra mundial, guerres civils romanes, o batalles de l’antiguitat en unes hores.

1) 2GM Pacífic de Dracoideas.

Partida entre Roger i Josep Maria que ens expliquen les seves impressions sobre el joc:
“2GM és un joc de cartes ambientat en la segona guerra mundial on cada jugador fa la seva baralla de punts pactats i època pactada. Amb aquesta baralla s’enfronten en batalla on l’objectiu és matar l’alt comandament enemic. 2GM Pacífic és la versió del 2GM Tàctics però amb els exèrcits Americà i Japonès. El joc és el mateix, millorant algun dels seus components com ara el taulell”.

“L’inici va estar molt igualat, es va trencar quan els americans van aconseguir treure un tanc pesat. No semblava que l’exèrcit japonès tingues res suficientment potent per poder traspassar la potent armadura del tanc. Però va aparèixer una artilleria de 150 mm capaç de destruir el tanc i amb l’única oportunitat que va tenir va fer un impacte crític, deixant els americans sense el seu gran vehicle. Amb el tanc destruït i unes tirades seguides del japonès amb molta sort l’exèrcit americà va quedar acorralat i l’únic que va poder fer va ser buscar la carta de bandera blanca”.

Al Roger el que més li va agradar:
– Il·lustracions de les cartes
– Nivell estratègic del joc
– Fer-te la teva baralla saben que per internet tens moltíssimes fetes per si ets un mandrós
– Un joc que té el nivell de regles just per fer-lo divertit de jugar sense ser pesat.
– Diferents expansions amb exèrcits i cartes noves

Pel Josep Maria li va agradar:
– La gran quantitat de cartes amb molta varietat d’unitats i la possibilitat de fer-te tu un “mazo”, li dóna molta versatilitat al joc.
– L’art de les cartes m’ha agradat molt. Joc 100% recomanable!

2) Julius Caesar de Do It Games

Partides entre Miquelay i Xavi per provar la nova versió en castellà de Julius Caesar. El joc simula la guerra civil entre Pompeu i Juli Cèsar amb un sistema de blocs que representa les unitats de cada bàndol. En 1 hora i poc més tens la partida feta si saps les regles. Àgil i dinàmic segons els dos jugadors.

3) Undaunted Normandy de Do It Games.
Un dels jocs revelació de la temporada i que porta pel camí d’esgotar-se a les botiges. Joc ràpid i que simula petites missions i escaramusses entre l’exèrcit americà i l’alemany. Ideal per iniciar jugadors novells en temàtica bèl·lica. Diferents socis ja el tenen en propietat.

4) Comand&Colors Ancients i Memoir’44.
Batalles ràpides a l’antiguitat i la 2a guerra mundial amb el popular sistema hexagonal. Exèrcits de blocs per l’Ancients o minis per Memoir’44. Preparant partides èpiques d’aquí a poc temps si es pot.

I seguint amb el sistema de blocs també tenim pendent de jugar al Hammer of the scots i al Sekigahara. Ben aviat més notícies!