Flames of War al club: Entrevista a l’organització de la 5a lliga del Vallès!

Entrevistem a Jordi, soci, amic i veterà jugador de wargames…

1) Estem a la 5a jornada de lliga. Com va la lliga? Molt bé, des de l’organització volem remarcar la implicació de tots els jugadors i el compliment del calendari, estem per la meitat de la Lliga i no tenim cap incident remarcable, totes les partides s’estan jugant en el temps previst, més la setmana de coll.

Pels comentaris dels jugadors sembla que tot va força bé, tenint en compte les crítiques habituals en els mapes i missions de cada torn, i que en alguns casos n’hem pres nota de cara a la següent lliga. Per exemple, ens estem plantejant de treure el Free for All i canviar-lo per una altra missió més tàctica, com pot ser la de la Retirada.

2) Destaca un dels bàndols per sobre de l’altre a l’inici de lliga? Destaca el bàndol aliat per sobre de l’eix, en el bàndol aliat tenim dos jugadors que fins a la 4 ronda han guanyat totes les partides, i un d’ells no ha cedit cap punt, en canvi per la banda de l’eix, només hi ha un jugador que hagi guanyat totes les partides fins a la 4 ronda, però cedint punts.

3) Teniu informació de quantes lligues de FOW es fan a Catalunya? Altres lligues a Catalunya en aquest moment només em consta la Lliga Catalana que està en la seva 13 edició, i en la que s’han fet dos grups, V3 i V4, en el cas de la V3 només participen 8 jugadors, 4 per bàndols, mentre que la V4 són vora dels 40 repartits entre els dos bàndols.

4) En quin moment està FOW? Quina repercussió ha tingut la V4 i cap a on penses que va el joc? El joc està en un moment baix per culpa de la nova versió de les regles (V4), que no ha acabat de quallar entre tots els jugadors de FOW i que a més ha provocat una pugna entre defensors i detractors de cada una de les versions, la no acceptació per part d’una part dels aficionats a la V4 ha reduït la captació de nous adeptes i una sensació de transitorietat en el capítol de reglaments. La clara aposta de BF per la V4, significa que deixa de generar-se material, campanyes i llibres de la V3 i pot tenir efectes a 2-3 anys vista, per altra banda, només cal entrar en el fòrum de FOW Spain per veure el poc moviment que hi ha a tots els nivells (preguntes, llistes, intendència, etc) i tot i aixis, hi ha més activitat en la secció de la V3 (dubtes, consells, llistes, etc..) que a la V4. De moment, la nostra postura és mantenir-nos en la V3, i veure com va evolucionant tot, potser de qui un temps passem a la V5 i es fa un compendi de la V3, afegint millores de la V4. Ja anirem veient-ho.

5) Al final de la lliga podem saber quins regals es faran? Hi haurà Premi per cada primer classificat de cada bàndol, recordatori per tots els participants (que està preparant el nostre company Esteve) i sortejarem lots de models pintats, per tal que tothom s’endugui quelcom el dia del sopar de l’entrega de premis. Cap al final de la lliga farem fotografies de tot i les penjarem a la web.

6) Si un jugador nou s’inicia en FOW quins exèrcits i perquè els recomanes? Recomano començar a jugar amb Alemanys, ja que són els que permeten més combinacions, i les regles especials permeten esmenar errades en el desplegament o en el moviment que poden ser decisives en una partida, a més disposen d’una gran varietat i especialització d’armament que els fan atractius en el vessant més col·leccionista.

7) Per últim… si algú te interès en aquest joc i vol jugar que ha de fer? Si algú es vol iniciar en FOW només ha de contactar amb el nostre club i quedar d’acord amb algun dels responsables o membres actius de la secció per fer partida d’iniciació.