Saga: Edat d’Anníbal!

Primera partida al llibre de Saga “Edad de Anibal”. Molt bones sensacions que deixa la partida als dos jugadors. Aquest llibre afegeix la possibilitat de jugar amb cartes “Ardides” que potencien i beneficien les unitats, així com les regles per poder jugar partides èpiques amb exèrcits més grans. Introdueix noves unitats com els carros o els elefants.

Posicions inicials. A sota un exèrcit més gran de Cartago. A dalt els grecs esperen a la defensiva.

Us expliquem la partida segons l’Alonso, jugador que portava grecs epirotes, exèrcit molt defensiu i que contraataca molt bé. Per la part del Xavi portava una banda de cartaginesos, exèrcit més agressiu amb un punt d’elefant que esperava trencar la barrera defensiva de falanges.

Els grecs a l’espera.
Primera ronda d’aproximació: l’elefant no arriba a carregar.

Alonso explica com ha anat la partida i la seva opinió: “Para mi ha sido una batalla muy igualada, en la que en el flanco de los thureoporoi (mercenarios de Cartago) los griegos estaban perdiendo la batalla del desgaste gracias a la eficacia de los mercenarios, mientras que en el otro lado las filas chocaban de frente, que es lo que los griegos quieren hacer. Las sarisas de los epirotas con suerte consiguieron bajar al elefante en dos cargas sucesivas y eso inclinó la balanza. A partir de ahí, los cartagineses se vieron acorralados, ya que habian perdido tanto a su caballeria como a su elefante. El escenario de vieja disputa no entró mucho en juego ya que ambos quisimos ser conservadores y tener a los campeones bien protegidos y la batalla terminó antes de que pudieran verse las caras. En definitiva, la batalla podria haber ido para cualquier lado;otro gallo habria cantado de haber sobrevivido el elefante. Siempre digo esto, pero no puedo evitarlo: Qué bonito es saga”.

Els mercenaris thureoporoi i la caballeria desgasten el front esquerra dels grecs
L’elefant es rodejat i eliminat.
Xoc entre els dos generals amb la caiguda del cartaginès.
Finalment els guerrers de Cartago carreguen, però no poden trencar la defensa grega.
Un exemple de les minis. Esquerra elefant grec. Dreta l’elefant de Cartago.