Space Station Zero

Hem provat aquest joc agnòstic de miniatures per Vincent Venturella i Adam Loper, per Snarling Badger Studios.

Les tripulacions de dues naus, una nau de guerra, el Timó Holandès (Joan) i una nau pirata, la Morkaan (Rubén), s’endinsen en l’estació espacial Zero, cadascú amb els seus motius i sense esperar-se els perills que els aguarden.

Desafiament 1 – Port d’accés a l’atracador

Allò que semblava una àrea relativament segura resulta ser la missió per perillosa, a causa dels gasos tòxics i dels cables de tensió.

Després de molts ferits i dues baixes de la tripulació del Timó Holandès, aconsegueixen tallar els escapaments de gasos i reparar els cables de tensió. Una partida sense enemics però igualment perillosa. Sembla que la nau està deserta i en mal estat…

Desafiament 5 – Àrea mèdica

En sortir de la sala agafen un corredor a l’atzar i acaben en l’àrea mèdica, plena de cossos podrits i amb diverses taules d’operacions. Els drons mèdics, erràtics, tracten de portar els membres de les tripulacions a les taules d’operacions…

L’Holandès, el capità del Timó Holandès, es teleporta per tractar de desactivar els drons que corren embogits cap a les tripulacions… Sense gaire èxit.

Però finalment aconsegueixen abatre sense problemes tots els drons mèdics, i procedeixen a continuar el seu viatge per l’estació Zero, ara més alerta.

Desafiament 2 – El saló fosc

Semblava un corredor buit, però de sobte…

Tot just comencen a moure’s s’activen les trampes làser! A més, aquests làsers que campen pertot comencen a fer caure enderrocs del sostre, ferint alguns dels membres de les tripulacions. Com si això fos poc, apareixen uns drons de defensa que comencen a disparar!

Però els membres de la tripulació de les dues naus són homes preparats i comencen a disparar a discreció, mentre Waaros, el capità de la Morkaan, desactiva les trampes làser.

Desafiament 6 – Càpsula 6

En entrar en aquella sala, alguna cosa semblava que anava malament. Al fons de diverses piles de deixalla tecnològica, un dispositiu emergeix d’un tanc i comença un compte enrere…

I per si això fos poc, sorgeix de la foscor una horda de mutants, embogits del temps en aquella estació abandonada, i s’abraonen contra els membres de les tripulacions. Heinrich, el pilot del Timó Holandès, cau per un forat en el casc, mentre el capità de la Morkaan s’avança per contenir-los cos a cos mentre la tripulació de l’Holandès fa una línia de foc, dirigits pel seu capità.

Després han de superar dues torretes de seguretat, i ho fan de dues maneres distintes. La tripulació de la Morkaan accedeix al panel de control i desactiva la màquina, mentre l’enginyer del Timó Holandès destrueix l’altra torreta amb un cop mestre ben dirigit. Ara queda la bomba, i l’Holandès en persona es teleporta per començar a desactivar-la.

Tots els tripulants que aconsegueixen arribar s’amunteguen per desactivar la bomba mentre els segons s’esgoten i… aconsegueixen desactivar la bomba quan tot just s’acabava el compte enrere.

Pròximament…

I quan ja cantaven victòria, el terra de la sala s’esfondra i tots cauen en les profunditats de la nau espacial. Mentre tussen entre la pols i els enderrocs, els membres de les dues tripulacions comencen a veure fileres i fileres d’armes col·locades en prestatges…

Valoració

Els dos jugadors valorem el joc i el contrastem amb altres jocs similars. El sistema és senzill i fluid, però la primera cosa que valorem és que es llancen massa daus per a les accions, tot i que ho preferim a les tirades d’un de sol de Frostgrave. També valorem que la dificultat és menor a la d’altres jocs com ara Rangers of Shadowdeep, tot i que havíem llegit per la xarxa que era un joc amb una dificultat elevada.

Els dos estem d’acord que tenim ganes de saber com continua la campanya, una sensació que també ens provoca Rangers of Shadowdeep, tot i que en aquest últim hi ha més sensació de progressió dels personatges (unes millors regles de campanya).

També valorem que és un joc on cal una menor inversió de temps en els enemics, a diferència de Rangers of Shadowdeep, que necessita de molts models diferents. Tanmateix, l’escenografia del club s’adapta millor a Rangers que no pas a aquest joc, on trobem a faltar certs elements, com ara tuberies, elements de naus espacials i debris.