Xè Open Napoleònic a Montmeló

Avui diferents socis del club han anat a participar de les jornades a Montmeló, organitzades pel club Ludus Historiae. Han participat en dues taules diferents:

El Josep i el Jordi han realitzat una demo de Black Powder de 28mm. Jordi ens comenta la demo:
“És un reglament senzill per simular batalles del 1700 al 1900 a escala de divisió, en aquest cas napoleòniques de 28 mm. La demo tenia les característiques següents:
– 3 brigades per bàndol, 6-7 regiments d’infanteria, 2 de cavalleria i 2 artilleries
– Partida d’encontre amb objectiu de conquerir punts clau en el centre del mapa
.

Hem fet 4 torns i hem arribat a mitja partida, ens ha faltat una hora per acabar, o deixar un clar guanyador. Reglament àgil, lògic i amb tota la parafernàlia pròpia de l’època, quadres, càrregues de cavalleria, pantalles de voltigeurs, etc.

Com a opinió personal, m’ha deixat un bon regust, farem partides per aprofundir i provar altres períodes com Guerra Civil americana o d’independència”.

Per una altra banda, Bernat ha participat en una partida de Commands & Colors:

Bernat ens comenta que ha anat la partida: “Amb els de SNAFU hem fet un Commands & Colors Napoleonics en format èpic de la batalla de Vimeiro (Guerra Peninsular 1808). L’hem arribat a jugar amb 6 jugadors i el combinat angloportuguès ha resistit bé l’assalt francès, tal com va passar històricament”.